Svamparnas liv – under jorden och i konsten

SMVJ träff med svamptema 27 nov

SMVJ erbjuder dig som är medlem fritt inträde och en guidad visning av Nobelprismuseets aktuella utställning Fungi – svampar i konst och vetenskap. Vi får 30 minuters introduktion av curator Karl-Johan Cottman, därefter finns tid för att själv gå runt på utställningen. Mellan 16-17 föreläser sedan Anders Dahlberg, professor vid SLU, om svamparnas osynliga liv för oss. Vilka svampar finns i skog och mark, vad gör de där och varför ska vi bry oss om dem? Och hur påverkar vi människor deras liv?

  • Var? Nobelprismuseet, Börshuset, Stortorget i Gamla stan, Stockholm.
  • När? Måndagen den 27 november kl 15-17
  • Kostnad: Fri entré.
  • Anmälan: Begränsat antal platser, anmäl dig senast 23 november till styrelsen@smvj.se

Läs mer om utställningen: nobelprizemuseum.se/fungi-svampar-i-konst-och-vetenskap/