Människans bästa vänner: möte med hundar och hundforskare

OLYMPUS DIGITAL CAMERANy kunskap om hundars genetik har gett ny insikt i deras sjukdomar – men även i de som drabbar oss själva. Vid Sveriges enda universitetsdjursjukhus i Ultuna utanför Uppsala har den genetiska forskningen på hundar tagit stora steg framåt, forskningsgenombrott som också kan leda till att sjukvården för människor förbättras.

SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet, bjuder in SMVJ:s medlemmar till ett studiebesök där vi får möta både hundar och forskare och hör mera om konkreta projekt som berör våra stora folksjukdomar. Deltar gör bland andra cancerforskaren Henrik von Euler, med nya rön om behandling av malignt melanom hos hund, Anne-Sofie Lagerstedt och flera andra av landets ledande veterinärer.

Efter studiebesöket bjuder SLU på en enkel eftersits tillsammans med forskarna. Eventuellt får vi även en glimt från bygget av det nya universitetsdjursjukhuset, som blir norra Europas mest avancerade i sitt slag.

Plats: Sveriges Lantbruksuniversitet, Ultuna, Uppsala.

Lokal: UDS, Universitetsdjursjukhuset.

Tid: Tisdag 12 november kl 15:15.

Passande tågförbindelse från Stockholm avgår 14:11 och är framme i Uppsala cirka 14:50. För transporten ut till Ultuna rekommenderas att vi delar på taxi.

Föranmälan senast den 5 november till styrelsen@smvj.se

Ta gärna med en intresserad kollega.