Välkommen till ett besök i Linnéträdgården i Uppsala

Torsdag 8 juni anordnar SMVJ en guidad visning av Linnéträdgården, Sveriges äldsta botaniska trädgård. Vi besöker också Linnémuseet i den gamla professorsbostaden där Sveriges mest berömde vetenskapsperson bodde med sin familj, höll föreläsningar och skrev flera av sina böcker.

Olof Rudbeck den äldre lät anlägga trädgården redan på 1650-talet. Dagens version av trädgården är dock (nästan) en kopia av den plan som Carl von Linné utarbetade nästan 100 år senare. I Linnéträdgården finns över tusen växtarter, arrangerade efter hans sexualsystem.

Bortsett från att det i dag, till skillnad från under Linnés tid, inte finns några apor, påfåglar och papegojor i Linneträdgården är miljön där i stort sett densamma som för snart 300 år sedan.

SMVJ bjuder på kostnaden för visningen, entréavgiften betalar ni själva. Den är 60 kronor för pensionärer, 80 kronor för övriga vuxna och 0 för medföljande barn eller barnbarn. Skicka er anmälan till besöket senast 28 maj till tom.engstrom@telia.com .

Vi möts innanför huvudingången till Linnéträdgården på Svartbäcksgatan 27 i god tid före själva visningen, som startar klockan 17. Efter besöket finns möjlighet att fika eller äta något lättare på till exempel något av de båda Linnécaféerna tvärs över gatan.

Linnéträdgården är belägen på promenadavstånd ungefär en kilometer från Centralstationen i Uppsala. Följ Kungsgatan norrut fram till Linnégatan, sedan till vänster längs Linnégatan fram till Svartbäcksgatan och sedan höger fram till ingången till Linnéträdgården.  

Välkommen!