Stipendier att söka till hälsokonferens

Den 26-29 september går årets upplaga av konferensen och mötesplatsen European health forum Gastein. Titeln är i år ”Health systems in crisis – Countering shockwaves and fatigue”.

Som SMVJ-medlem har du möjlighet att delta kostnadsfritt och få ersättning för boende, detta via organisationen EUSJA där vi är medlemmar. Information om hur du ansöker har mejlats ut – hör av dig om brevet inte har nått dig (Obs, kort ansökningstid!).

Journalister ”subject to proof of affiliation” kan också få gratis ackreditering till konferensen via press@ehfg.org Det går även att delta kostnadsfritt online.

Här finns året konferensprogram. Hur en SMVJ-medlem upplevde ett tidigare Gastein Health Forum kan du läsa här (”I hälsans tecken bland alptopparna”).

About Gastein Health Forum:
Jointly organised with the Austrian Federal Ministry of Social Affairs, Health, Care and
Consumer Protection, and in collaboration with the European Commission and, for the first time this year, the World Health Organization Regional Office for Europe, our 26th edition features three thematic tracks. The first, “Building shock-proof systems” will discuss how to shape healthcare systems that have the flexibility to anticipate, adapt, and respond to emerging crises. The “Health policy at a crossroads” track will debate how we can maintain momentum for an ambitious union for health, while sessions in the “Innovation for a resilient future” track will explore the transformative potential of innovative solutions for the challenges we face and shed light on the controversies that surround them.